Jag beklagar alla dem, som inte ha den ringaste smula jord att lägga några frön uti när vårsolen lyser
Vi har aldrig ätit så mycket kött som vi gör nu
Som vanligt tog man det som fanns till hands
Både barn och vuxna är nyfikna på det bleka långkoket
Efter en stund sa det pang och gnistor sköt ut från motorn på min gamla trotjänare
Kringlorna blev säkert inte lika goda då, som de blev nu
Bra smak och konsistens
Här bloggar vi om måltider, matlagning, råvaror, matvanor och annat som hör traditionell matkultur till. Dessutom testlagar vi gamla recept från institutets arkiv och delar med oss av såväl framgångar och kanonrecept som motgångar och tveksamma resultat.
Inläggen skrivs av institutets egna medarbetare och externa skribenter. Vill du bidra med ett inlägg? Kontakta oss!
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.