Lästips: Matkultur i pandemitid

Matlagningen blir en del av hur livet kan förgyllas och bli mer uthärdligt i dessa märkliga tider. Det skriver Matkults Åsa Holmgren i ett blogginlägg på webbplatsen Smaka Sverige.

Smaka Sverige Länk till annan webbplats. är Jordbruksverkets webbplats som samlar kunskap om svensk mat och dryck för att skapa ett hållbart och innovativt matsverige. I dagarna har Åsa Holmgren, etnolog här på Matkult.se, skrivit en blogginlägg på Smaka Sverige. Det handlar om matkultur i pandemitid, och där tipsar hon bland annat om ett recept på en gammal potatisklassiker som kan prövas – det över 100 år gamla receptet på Österfärnebos raggmunkar.

Läs blogginlägget på Smaka Sverige Länk till annan webbplats.

Läs receptet på Österfärnebos raggmunkar i vår kokbok

/Linn Kierkegaard

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Om skribenten

  Linn Kierkegaard är webbredaktör på avdelningen Digital utveckling och kommunikation i Uppsala. Just nu arbetar hon som webbredaktör på Matkult.se och som projektledare för projektet Matkultur och levande traditioner.

  INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

  Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


  Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.