Ansjovispastejer från Ytterenhörna

Ingredienser

Pajdeg:
1 hg smör
1 hg mjöl
1 msk vatten
Smör och mjöl hackas samman. Vattnet tillsättes. Små pastejormar klädas med degen.

Fyllning:
2 ägg
½ dl grädde
6 anjovisar
½ lök
4 msk tomatpuré

Beredning

Alltsammans blandas och lite lägges i varje form. Gräddas ljusbruna, serveras varma

(Ingrid)

Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södemanland (Uppsala 39058)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 05 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.