Stufvad lake

Beredning

2 kg lake flås, rensas, sköljes väl, skäres i lagom stora bitar (rommen tages och kokas särskildt med litet vatten och salt och garneras med levern på fat) Bitarna rullas i 4 msk mjöl, lägges i kastrull med smör, 2 syltlökar eller charlottenlök, kryddpeppar, salt, ett par skivor citron, ½ liter vatten, 1 msk rivebröd strös över alltsammans. Kokas ½ timme, levern ovanpå. Bitarna upptages, socker och citronskal rives i såsen som slås över fisken på karotten.

Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.