Fläskben, fläsksvålar
Helgryn
2 palsternackor
4 morötter
1 kålrot
Vatten
Fläskbenen och svålarna utvattnas samt sättas på i vatten tillika med grynen. Kålroten skalas och skäres i bitar, samt ilägges, sedan grynen äro något kokta. Morötter och palsternackor skrapas och skäras samt iläggas sist. Alltsammans får sedan koka omkring 1 timme.
Recept från: Johanna Åström, gift med ladugårdsförmannen på Händelö, S:s Johannis, Norrköping, Östergötland.
Upptecknat: Den 21 juli 1905 av Alice Ahlbrandt (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer