Sluring från Norrköping

Ingredienser

Fläskben, fläsksvålar
Helgryn
2 palsternackor
4 morötter
1 kålrot
Vatten

Beredning

Fläskbenen och svålarna utvattnas samt sättas på i vatten tillika med grynen. Kålroten skalas och skäres i bitar, samt ilägges, sedan grynen äro något kokta. Morötter och palsternackor skrapas och skäras samt iläggas sist. Alltsammans får sedan koka omkring 1 timme.

Recept från: Johanna Åström, gift med ladugårdsförmannen på Händelö, S:s Johannis, Norrköping, Östergötland.
Upptecknat: Den 21 juli 1905 av Alice Ahlbrandt (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.