Fin flottyr

Ingredienser

1 kg ister
2 kg njurtalg
1 liter sötmjölk

Beredning

Kokas till dess det blir klart, hälles i burkar som öfverbindas och förvaras på svalt ställe. Användes till alla sorters rätter som skola kokas i flottyr, samt till stekning och bakning.

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.