Stekt fläsk med "äggastek" från Öxnevalla

Ingredienser

(För 6 pers)
6 stora fläskskifvor
1 it skummad mjölk
2 ägg
3 msk hvetemjöl
½ tsk salt
½ tsk ingefära.

Beredning

Fläsket kokas först ur i vatten och stekes sedan.

Mjölk, mjöl, ägg och kryddor vispas tillsammans. Smeten slås i en smord stekpanna som ställes öfver sakta eld ungefär 10 minuter eller tills massan stelnar. Under tiden röres med en knif i smeten.

Recept från: Bonddottern Augusta Olsdotter, Vestra Aplagården Öxnevalla, Västergötland.
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.