11/4 kkp korngryn
2 kg pylskött
1½ msk salt
4 msk hackad lök
Vatten
1½ l köttspad
1½ msk hvitpeppar
Korngrynen sköljas och sättas på att koka i vatten, tills de äro mjuka. Pylsköttet kokas, befrias från senor, ben och brosk, samt males. Då grynen äro färdigkokta, tillsättes köttspadet, köttet, saltet, pepparkorn och löken, hvarpå pylsan får koka en stund.
Recept från: Anna Märta Näslund, Gottna by, Mo, Ångermanland.
Upptecknat: Den 15 augusti 1903 av Lisen Carlsson. (Uppsala 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer