(För 4 personer)
2 hg kokt kalvkött
100 gram makaroner
1 liter mjölk
2 tsk salt
1 msk brynt persilja
1 tsk smör
2 tsk äggpulver eller 1 ägg
Panering:
1 ägg
1 kkp stötta skorpor
Kokning:
Flottyr ( eller stekas i smör)
Koka makaronerna mjuka i mjölken. Blanda i det hackade köttet, salt, den i smör brynta persiljan och ägget. Arbeta smeten väl och forma så små runda bullar, vilka paneras med ägg och stötta skorpor. Kokas hastigt i het flottyr.
Serveras med någon dillsås eller sötsur sås.
Recept från: Hemmansägare Axel Larsson, Munktorp, Västmanland.
Upptecknat: 1912 av Ruth Westman (Uppsala 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer