Makaronibullar från Munktorp

Ingredienser

(För 4 personer)
2 hg kokt kalvkött
100 gram makaroner
1 liter mjölk
2 tsk salt
1 msk brynt persilja
1 tsk smör
2 tsk äggpulver eller 1 ägg

Panering:
1 ägg
1 kkp stötta skorpor

Kokning:
Flottyr ( eller stekas i smör)

Beredning

Koka makaronerna mjuka i mjölken. Blanda i det hackade köttet, salt, den i smör brynta persiljan och ägget. Arbeta smeten väl och forma så små runda bullar, vilka paneras med ägg och stötta skorpor. Kokas hastigt i het flottyr.

Serveras med någon dillsås eller sötsur sås.

Recept från: Hemmansägare Axel Larsson, Munktorp, Västmanland.
Upptecknat: 1912 av Ruth Westman (Uppsala 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.