Skaffbiff från Revesjö

Ingredienser

6 hg benfritt kött
10 ägg
½ msk salt
½ tsk hvitpeppar

Till stekning: 3 msk smör

Beredning

Oxköttet tvättas med en duk doppad i hett vatten samt drifves tre gånger genom köttkvarnen. Af färsen formas mycket tunna biffar, som läggas två och två på hvarandra o kryddas på insidorna. De stekas i smöret. Äggen förloras eller stekas o läggas upp, ett ägg på hvar dubbelbiff.

Recept från: Hushållerskan E Liljeblad, Axelsfors, Revesjö, Västergötland.
Upptecknat: I augusti 1908 av Elisabet Nylander. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 02 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.