6 hg benfritt kött
10 ägg
½ msk salt
½ tsk hvitpeppar
Till stekning: 3 msk smör
Oxköttet tvättas med en duk doppad i hett vatten samt drifves tre gånger genom köttkvarnen. Af färsen formas mycket tunna biffar, som läggas två och två på hvarandra o kryddas på insidorna. De stekas i smöret. Äggen förloras eller stekas o läggas upp, ett ägg på hvar dubbelbiff.
Recept från: Hushållerskan E Liljeblad, Axelsfors, Revesjö, Västergötland.
Upptecknat: I augusti 1908 av Elisabet Nylander. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer