1 saltad kalfbog
Vatten
Köttet lägges i vatten 2 dagar innan det skall kokas. Vattnet bytes om hvarje dag. När sältan är urdragen påsättes köttet att koka i så mycket kallt vatten, att det står öfver köttet. Skummas då det kokar upp. Köttet kokas med lock 2-3 timmar eller tills det är mjukt.
Hvardagsmat. Ätes alla tider på året till middag med potatis, stufvade morötter eller stufvad spenat, som förrätt.
Recept från: Bondehus, Od, Västergötland.
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer