Doppbröd från Od

Ingredienser

2 korfvar
1 bit saltkött
1 do fläsk
Vatten

Beredning

Korf, kött och fläsk kokas i vatten, sedan de legat i vatten i 3 dygn. I spadet doppas bröd och därtill ätes korf, kött och skinka på julaftons middag.

Julmat. Ätes ensamt eller som förrätt.

Recept från: Bondgård, Od, Västergötland.
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 02 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.