Kalfdans från Lekvattnet

Ingredienser

Kalfkött
Hjärta
Lefver
Vatten
Salt
Starkpeppar

Beredning

Sämre bitar af köttet samt lefver och hjärta skäres i små bitar och får koka i vatten med salt och starkpeppar efter smak, till det blir tjockt, då det slås upp och får stelna.

Serveras till potatis.

Recept från: Mor Nilsson, Ängarne, Lekvattnet, Värmland.
Upptecknat: Den 14 juli 1899 av Signe Larsson (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 01 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.