Lefverkorf från Stockholm

Ingredienser

1 svinlefver
1 kg fläsk
2 hg rödlök
Salt
Peppar

Beredning

Fläsket kokas tills det kännes mjukt och skäres därefter i små tärningar. Lefvern finmales. Den finhackade löken fräses i flottet från fläskspadet. Härefter hopblandas massan och tillsättes med salt och peppar samt stoppas därefter i de väl rengjorda korfskinnen.

Korfven kokas i fläskspadet, utspädt med vatten, i ungefär 15 min.

Recept från: Mamsell Lotta Tornblad, Bergsund, Maria församling, Stockholm.
Upptecknat: Den 28 juli 1899 av Beda Bang. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.