Köttpudding med potatis från Karlstad

Ingredienser

(söndagsrätt)
1 kg köttfärs
1 glas mjölk
5 st stötta skorpor
½ tsk kryddpeppar
1½ tsk salt
1 msk flottyr till stekningen
3 liter potatis

Beredning

I köttet röres mjölken och skorpbrödet tillika med peppar och salt och allt blandas väl tillsammans. Smeten formas till en aflång bulle i en långpanna. Flottyren ilägges och panan insättes i ugnen. Puddingen får nu steka omkring 2 timmar. Påspädes då och då med hett vatten. Såsen afredes med 1 msk hvetemjöl utrördt i litet mjölk.

Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.