Fårpölsa från Nyed

Ingredienser

(För 5 pers)
Räntan af ett får, utom blodet
2 msk salt
2 tsk kryddpeppar

Beredning

Räntan utom blodet kokas i så mycket vatten, att det jämt står öfver, får koka ett par timmars tid, vattnet frånsilas, det öfriga rensas från senor och ben, hackas tämligen fint. Stoppas i magskinnet, kokas i saltadt vatten omkring ¼ timme, upptages och pressas/lägges mellan två bräder med tyngder ofvanpå. Ätes som särskild rätt med potatis.

Recept från: Bonden Gustaf Nilsson, Mosserud, Nyed, Värmland.
Upptecknat: Den 15 juni 1899 av Signe Bagge. (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.