(För 6 personer)
3-4 mak flottyr
1½ liter mjölk
2 ägg
1 kkp mjöl
Flottyren upphettas i stekpannan och största delen af mjölken slås i. Då denna kokar iröres mjölet, förut uppblött i äggen och den öfriga mjölken, hvarefter alltsammans får koka 5-10 minuter.
Recept från: Brukarhustrun Tilda Hertz, Flugeby, Vetlanda, Småland
Upptecknat: Den 15 augusti 1904 av Eva Florén (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer