Kokt salt refbensspjäll med rotmos från Haga

Ingredienser

(För 3 pers)
½ kg salt refbensspjäll
3 lit vatten
2 små kålrötter
3 lit potatis
4 tsk kryddpeppar

Beredning

Refbensspjället vattenlägges kvällen förut. Det sättes på i kallt vatten, får koka upp, skummas och kryddas. Då köttet har kokat ½ timme iläggas de skalade och i bitar skurna kålrötterna och potatisen, hvarefter alltsammans får koka tills köttet är mört och kålrötter och potatis mosa sig.

Recept från: Torparen Bernhard Smäckling, Haga, Uppland.
Upptecknat: Den 8 juli 1904 av Anna Engstrand. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 25 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.