Bräckt skinka från Dalby

Ingredienser

Skinka
Vatten

Beredning

Rökt skinka skäres i skifvor och stekes i en upphettad panna. Då den är väl stekt, slås litet vatten i pannan, och lock pålägges, och skinkan får så koka en stund.

Recept från: Anna Kellman, hustru till ladugårdskarlen J Kellman, Dalby gård, Dalby, Uppland.
Upptecknat: 26 juli 1905 av Sigrid Gerdin. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 25 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.