Kalvsylta från Älghult

Ingredienser

Huvud, tunga, hjärta och lungor från en kalv
Vatten
½ hand salt
2 msk vitpeppar
6-7 lagerbärsblad

Beredning

Kalvhuvud, tunga, hjärta och lungor sättes på, saltas och får koka tills benen lossna. Spadet silas så ifrån. Tungan flås och allt males sedan tillsammans. Spadet sättes på och det malda köttet tillsättes, jämte 2 msk vitpeppar, 6-7 lagerbärsblad och ½ hand salt. Hälles upp i formar att stelna.

Recept från: Lantbrukarhustru Agnes Gustavsson, Södra Rås, Älghult, Småland.
Upptecknat: Den 15 juli 1915 av Greta Nylander (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.