Rotmos och fläsk från Skede

Ingredienser

1 kg saltade fläskben
1 stor kålrot
2 liter potatis
Vatten

Beredning

Fläskbenen tvättas i vatten och om de äro mycket salta får de ligga i vatten och om de äro mycket salta få de ligga i vatten några timmar. Därefter påsättes de i vatten och får koka en stund då den skalade och i bitar skurna roten ilägges. Efter en stund ilägges den skalade potatisen och allt får koka tills det blir färdigt. Då tages fläsket upp och rötter och potatis sönderstötes väl. Serveras med fläsket.

Recept från: Fd soldathustrun Tilda Lund, Rösa, Skede, Småland.
Upptecknat: Den 14 augusti 1905 av Sigrid Fredriksson (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 21 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.