Purravälling från Söraby

Ingredienser

(För 7 personer)
½ kg saltad fläskrygg
½ kkp korngryn
1 liter potatis
1½ liter vatten

Beredning

Fläsket och grynen påsättas i kallt vatten och få koka 1½ timme, hvarefter potatisen, skalad och skuren i bitar, ilägges och soppan får koka tills grynen äro fullt mjuka och potatisen väl kokt.

Recept från: Arrendatorn på Rottneskvarns gård, Söraby, Småland.
Upptecknat: Den 5 juni 1900 av Märta Wickbom (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 21 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.