(För 6 personer)
1½ kg hackadt oxkött
1 liten kkp mjölk
1 msk smör
1 msk mjöl
1 kkp vatten
3 stötta skorpor
1 msk salt
½ tsk hvitpeppar
1 lök
Kött, skorpor, mjölk, salt och peppar lägges i ett fat och röres väl tillsammans med en träsked. Löken skalas och skäres i skifvor och brynes i smöret i en stekpanna. Af smeten formas med skeden köttbullar som stekes i smöret tillsammans med löken och lägges åt ena kanten i pannan. Mjölet röres i med en visp hvarefter vattnet påspädes och köttbullarna får koka i såsen 5 minuter.
Recept från: Arbetarhustrun Hanna Jernell, Huskvarna, Småland.
Upptecknat: Den 3 augusti 1904 av Karin Svensson (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer