Stekt skinka från Åhus

Ingredienser

(För 6 personer)
3 kg saltad skinka
4 msk stötta skorpor
2 tsk strösocker
Vatten

Beredning

Skinkan sättes öfver elden i kallt vatten, skummas då den kokar och får sedan koka omkring 2 timmar. Då upptages den, svålen tages bort och skinkan beströs med skorpbrödet och sockret. Lägges därefter i långpanna och insättes i ugn att brynas.

Recept från: Hustru Hanna Nilsson, Horna, Åhus, Skåne.
Upptecknat: Den 18 juli 1902 av Augsta Mattsson. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 20 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.