(För 6 personer)
3 kg saltad skinka
4 msk stötta skorpor
2 tsk strösocker
Vatten
Skinkan sättes öfver elden i kallt vatten, skummas då den kokar och får sedan koka omkring 2 timmar. Då upptages den, svålen tages bort och skinkan beströs med skorpbrödet och sockret. Lägges därefter i långpanna och insättes i ugn att brynas.
Recept från: Hustru Hanna Nilsson, Horna, Åhus, Skåne.
Upptecknat: Den 18 juli 1902 av Augsta Mattsson. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer