(För 6 personer)
1 kg rimsaltadt fläsk
6 stora potatislökar
1 msk mjöl (rågad)
4 kkp vatten
Fläsket skrapas, skäres i skifvor och lägges i en het stekpanna att hastigt steka. 2/3 af flottet hälles af och i återstoden brynes den skalade och i skifvor skurna löken. Mjölet sammanfräses med flottet och vattnet spädes på, hvarefter såsen får koka upp och hälles öfver fläskskifvorna.
Recept från: Arbetarehustrun Karstin Nilsson, Ripa, Åhus, Skåne.
Upptecknat: Juli 1905 av Elin Lencken. (Uppsala 29403:14)
Kommentar: Potatislök är en traditionell slags schalottenlök.
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer