Lefverkorf från N Mellby

Beredning

Lefvern sköljes och hålles några minuter i hett vatten. Males och blandas med halfkokta risgryn, salt, peppar, lök, ingefära och kummin. Stoppas löst i fjälster.

Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja, N Mellby, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1902 av Hulda Sommarin. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.