Leverbiff från Brunnby

Ingredienser

(för 4 personer)
2 lammlevrar
1 ägg
½ tekopp mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
Litet vit- stark- och kryddpeppar
1 hg flottyr
1½ l potatis, vatten, salt

Beredning

Levern vattenlägges och tvättas väl och males sedan i köttkvarn. Kryddorna, mjölken och ägget röres i och av massan göres biffar som stekas i flottyren under ej för stark värme. Då biffarna äro stekta hälles litet vatten på pannjärnet och sedan det kokt med flottyren, hälles det över biffarna.

Ätes med potatis till, som kokas i saltat vatten med skalen på.

Recept från: Sjöman Nils Petter Hansson, Mölle, Brunnby, Skåne.
Upptecknat: Den 2 augusti 1904 av Gunny Nelson. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.