(För 8 personer)
5 ägg
1½ l söt mjölk
½ l hvetemjöl
2 msk pudersocker
1 msk flott
2 kg fläsk
Mjölk och ägg vispas samman. När detta är väl blandat irör man mjöl och socker. Fläsket skäres i små tärningar, bräckes, lägges därefter i smeten. Ett pannjärn upphettas och smörjes med flott. Smeten hälles i pannjärnet och detta sättes i varm ugn. Kakan gräddas omkring ¾ timme.
Recept från: Arrendatorshustru Erna Larsson, Gårdstånga, Skåne.
Upptecknat: Den 16 augusti 1905 av Ingeborg Andersson. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer