Finkelbena från Höör

Beredning

Mage, lefvere och hjärtat af höns, ankor eller andra fåglar skäres i små fyrkantiga bitar, lägges i en stekpanna tillsammans med lite smör, salt, hvitpeppar, lite lök och vatten, får brynas under flitig omrörning, spädes med lite god mjölk. Lite soya tillsättes för att få vacker brun färg. Ätes till smörgåsbord.

Recept från: G Stael v Holstein, Höör, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1903 av Gerda Stael von Holstein f Forssman. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.