Mage, lefvere och hjärtat af höns, ankor eller andra fåglar skäres i små fyrkantiga bitar, lägges i en stekpanna tillsammans med lite smör, salt, hvitpeppar, lite lök och vatten, får brynas under flitig omrörning, spädes med lite god mjölk. Lite soya tillsättes för att få vacker brun färg. Ätes till smörgåsbord.
Recept från: G Stael v Holstein, Höör, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1903 av Gerda Stael von Holstein f Forssman. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer