(För 6 personer)
¾ kg lefver
½ kkp gräddmjölk
½ tsk kryddpeppar
½ msk salt
1 ägg
Korn- och hvetemjöl
3 hg saltadt fläsk
Fläsk- eller köttspad
Lefvern rifves rå, blandas med mjölken, kryddorna och ägget, därefter iblandas så mycket mjöl, att man kan handtera degen, hälften korn och hälften hvete. Fläsket skäres i tärningar och stekes. Af degen formas runda stora bullar, hvari ett hål göres och en tesked tärningar ilägges; hålet tryckes väl ihop. Kamsen kokas i fläsk- eller köttspad, kan äfven kokas i saltadt vatten. Får koka tills den flyter upp.
Recept från: Karin Nyberg, Österström, Holm, Medelpad.
Upptecknat: Den 14 juni 1902 av Elsa Larsson (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer