Slapra från Söderala

Ingredienser

(För 10 pers)
½ kg fläsk
15 msk mjöl
2 liter mjölk
Salt
socker

Beredning

Fläsket skäres i skifvor och lägges i kallt vatten och får koka upp, hvarpå det salta vattnet slås bort och fläsket får steka. När det är stekt tages det upp och 2 liter mjölk slås i det heta fläskflottet och får koka upp, då 15 msk mjöl ivispas. Den smaksättes sedan med salt och socker. Denna rätt ätes med fläsk och potatis till frukost eller kväll.

Recept från: Bondhustru Stina Andersson, Valla, Söderala, Hälsingland.
Upptecknat: Den 11 juli 1903 av Stina Andersson (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.