Bensoppa från Söderala

Ingredienser

(För 6 personer)
Några ben
1 bit fläsk
1 kanna vatten
Mejram
½ liter mjölk
2 msk hvetemjöl
Potatisbitar
Rotbitar

Beredning

Benen, fläsket och det kalla vattnet påsättes att koka 1 timme. Potatisen och rötterna skalas, skäres i bitar och lägges i soppan tillsammans med mejram och få koka tills de bli mjuka. Mjölet vispas i mjölken och smältningen vispas i soppan, då den är färdig att serveras.

Recept från: Sara Andersson, Lynäs, Söderala, Hälsingland.
Upptecknat: 1903 av Agnes Sundberg (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.