(för 4 personer)
2 tuppkycklingar
2 hg smör
2 knippor persilja
Till stekning:
½ hg smör
Vatten
Kycklingarna nackas, plockas, svedas och tagas ur. Sköljas väl och torkas sedan med en ren handduk. Persiljan hackas och blandas med smöret, som stoppas in i kycklingarna. Smöret brynes i en stekgryta och kycklingarna nedläggas däri att brynas vackert bruna. Sedan pålägges locket till grytan och kycklingarna få steka tills de äro genomstekta. De vändas ibland och spädes med vatten.
Recept från: Bondhustrun Sofia Bengtsson, Uglarps by, Eftra, Halland.
Upptecknat: Den 7 augusti av Alice Frennesen (Uppsala 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer