Stekt fläsk med potatis från Asarum

Ingredienser

(För 8 personer)
½ kg rimsaltadt fläsk
2 msk mjöl
3 kkp vatten
Potatis, 3 l vatten, salt

Beredning

Svålen borttages, fläsket tvättas och skäres i jämna skifvor på tvären. Dessa lägges i en het stekpanna, där de brynas lätt, hvarefter de upptagas och läggas på fat. Det feta i pannan vispas upp tillsammans med mjölet, och vattnet påhälles litet i sender, hvarefter det får ett uppkok. Såsen påhälles fläsket, hvarefter rätten serveras varm med potatis.

Recept från: Torparhustru Anna Fredriksson, Asarum, Blekinge.
Upptecknat: 1905 av Anna Freudenthal (Uppsala 29403:1)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 07 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.