Kropplingar från Malung

Ingredienser

Köttben
Vatten
Salt
½ liter mjölk
5 kkp mjöl

Beredning

Köttbenen sättes på i kallt vatten och får koka upp, skummas och saltas. Av mjölk och mjöl göres en smet, till den blir som en tjock smet. När benen äro urkokta och man fått en ganska bra köttsoppa, tas de upp och soppan silas, varpå den ånyo sättes på att koka. Så lägges smeten ned skedvis i soppan och bildar liksom klimpar vilka får koka ungefär 10 minuter. Ätes sedan varm.

Recept från: Hustru Anna Persson, Åsen, Malung, Dalarna.
Upptecknat: 1911 av Hildegard Hilde (Uppsala 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 07 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.