Stufvad salt fisk från Gökhem

Ingredienser

(För 7 personer)
Recept:
½ kg salt fisk
2 skedblad smör
4 skedblad mjöl
1 – 1½ liter mjölk

Beredning

Den salta fisken lägges i vatten kvällen före den skall användas. Smöret och mjölet sammanfräses, hvarefter mjölken påhälles. Stufvningen får koka i 10 minuter tillsammans med den väl kokta, och i småbitar skurna fisken, samt smaksättas med litet peppar och serveras till kokt råskalad potatis.

Tillagad som söndagsmiddag.

Recept från: Bondhustrun Augusta Gustafsson, Hulegården, Gökhem, Västergötland.
Upptecknat: Den 19 augusti 1900 av Anna Sylvén. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.