(För 7 personer)
Recept:
½ kg salt fisk
2 skedblad smör
4 skedblad mjöl
1 – 1½ liter mjölk
Den salta fisken lägges i vatten kvällen före den skall användas. Smöret och mjölet sammanfräses, hvarefter mjölken påhälles. Stufvningen får koka i 10 minuter tillsammans med den väl kokta, och i småbitar skurna fisken, samt smaksättas med litet peppar och serveras till kokt råskalad potatis.
Tillagad som söndagsmiddag.
Recept från: Bondhustrun Augusta Gustafsson, Hulegården, Gökhem, Västergötland.
Upptecknat: Den 19 augusti 1900 av Anna Sylvén. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer