Stufvad sik från Väddö

Ingredienser

2 mindre sikar
Vatten
1 tsk salt
1 msk smör
2msk mjöl
1 knippa persilja

Beredning

Fiskarna fjällas, rensas, sköljas och skäras i bitar, hvarefter de sättas öfver elden i kallt vatten och saltas. När fenorna släpper äro fiskarna kokta.

Smör och mjöl fräses tillsammans, fiskspad spädes på och såsen får koka upp; den finhackade persiljan tillsättes och såsen afsmakas med salt. Fiskbitarna läggas upp i en karott, såsen slås öfver och anrättningen är färdig.

Recept från: Lotshustru Johanna Viklund, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 6 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.