2 mindre sikar
Vatten
1 tsk salt
1 msk smör
2msk mjöl
1 knippa persilja
Fiskarna fjällas, rensas, sköljas och skäras i bitar, hvarefter de sättas öfver elden i kallt vatten och saltas. När fenorna släpper äro fiskarna kokta.
Smör och mjöl fräses tillsammans, fiskspad spädes på och såsen får koka upp; den finhackade persiljan tillsättes och såsen afsmakas med salt. Fiskbitarna läggas upp i en karott, såsen slås öfver och anrättningen är färdig.
Recept från: Lotshustru Johanna Viklund, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 6 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer