Sillpudding från Arvika

Ingredienser

(För 10 personer)
4 st salta sillar
1½ liter potatis
2 st ägg
1 msk hvetemjöl
1 liter mjölk
1 tsk hvitpeppar

Beredning

Sillen, som bör vara något urvattnad, befrias från skinnet samt såväl ryggbenet som alla småben. Därpå tvättas den väl, få afrinna och skäres sedan i rätt små bitar. Potatisen skalas och skäres i skifvor. I en smord form nedläggas hvarftals sill och potatis, äggen mjölet, pepparn och mjölken vispas tillsammans och hällas öfver och formen ställes in i varm ugn och får stå omkring ½ timme, hvarefter puddingen är färdig.

Recept från: Sömmerska Maria Holt, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 3 juli 1905 av Frida Wallgren (Uppsala 29403:18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.