Sillmjölkspudding från Svartsjö

Ingredienser

(Falsk ostronpudding)
½ liter rifvebröd
1 liter god mjölk
3 msk skiradt smör
4 ägg
3 st urkramade sillmjölkar
Socker
Hvitpeppar

Beredning

Sillmjölkarna urvattnas, hvarefter de tillsammans med mjölken passeras. Tillsättes med rifvebrödet, det smälta smöret och de uppvispade äggen. Smeten afsmakas med hvitpeppar och socker och slås därefter upp i en smord och brödbeströdd form. Gräddas i het ugn och serveras genast.

Till smörgåsbord.

Recept från: Fru Källström, Sånga prästgård, Svartsjö, Uppland.
Upptecknat: Den 8 juli 1899 av Julia Saxenberg. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.