Rompalt från Holmön

Ingredienser

1 liter mjölk
Rom från 6-8 abborrar
1 ¼ kg vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
1 knivsudd vitpeppar

Beredning

Rommarna vispas upp så att hinnorna gå bort. Degen bereds av mjöl, mjölk och ägg, som vanlig vetedeg, men mycket lös. Rommarna och kryddorna tillsättas. Degen formas som köttbullar och läggs ner i kokande saltat vatten och får koka omkring 20 minuter. Äro färdiga när de sjunka. Rompalten serveras varm med kallt smör. Överblivna paltar kunna stekas upp.

Recept från: Hulda Pettersson, Holmö by, Holmön, Västerbotten.
Upptecknat: Den 8 augusti 1911 av Greta Robèrt (Uppsala 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.