Laxöring
Ett par dillkvistar
Några kryddpepparkorn
Salt
Vatten
Fisken rensas och lägges i hett vatten tillika med kryddorna att koka tills fenorna lossna, då den upphälles tillika med spadet och ätes varm, eller kall med ättika till.
Åts till middag kl 2 på dagen tillsammans med gräslökssås och potatis, Hjortronkräm med mjölk till efterrätt.
Recept från: Torparen Johan Dalström, Dalby, Värmland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1897 av Anna Ottterborg (Uppsala 29403: 18 a-b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer