Inkokt laxöring från Dalby

Ingredienser

Laxöring
Ett par dillkvistar
Några kryddpepparkorn
Salt
Vatten

Beredning

Fisken rensas och lägges i hett vatten tillika med kryddorna att koka tills fenorna lossna, då den upphälles tillika med spadet och ätes varm, eller kall med ättika till.

Åts till middag kl 2 på dagen tillsammans med gräslökssås och potatis, Hjortronkräm med mjölk till efterrätt.

Recept från: Torparen Johan Dalström, Dalby, Värmland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1897 av Anna Ottterborg (Uppsala 29403: 18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.