(För 7 personer)
2 salta sillar (rom och mjölke medtages)
¾ liter kokt kall potatis
3 kkp kokt hackat kött (helst fett)
1 kkp stekt fläsk (rester)
1½ kkp hackadt bröd
2 kkp mjölk
2 rödlökar
Peppar
2 kkp rifvebröd
(potatismjöl)
Flottyr till stekning
Sill, potatis, kött, det stekta fläsket samt löken, och brödet, upplöst i mjölk, hackas fint tillsammans. Därefter iblandas den öfriga mjölken samt peppar efter smak. Är smeten för lös kan litet potatismjöl tillsättas.
Bullar formas, hvilka vändas i det stötta brödet och stekas i flottyr. Är köttet fett behöfver endast litet flottyr användas.
Bullarna äro goda och välsmakande.
Recept från: Nattvakten O Pettersson, Heleneborg, Maria församling, Stockholm.
Upptecknat: Den 29 juli 1899 av Beda Bang. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer