2 kast strömming
1 kkp skorpbröd
½ kkp mjölk
1 tsk salt
Litet hvitpeppar
Smör eller flottyr till stekning
Strömmingen rensas och sköljes samt befrias från skinn och ben. Den hackas mycket väl, skorpbrödet, mjölken och kryddorna tillsättas, hvarefter alltsammans röres en god stund.
Af smeten formas runda bullar, som stekas väl i smör eller flottyr.
Recept från: ”Målar-moster” i Bäck, Valbo, Gästrikland.
Upptecknat: Den 26 juli 1899 av Anna Hedin. (Uppsala 29403:6)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer