Strömmingsbullar från Valbo

Ingredienser

2 kast strömming
1 kkp skorpbröd
½ kkp mjölk
1 tsk salt
Litet hvitpeppar
Smör eller flottyr till stekning

Beredning

Strömmingen rensas och sköljes samt befrias från skinn och ben. Den hackas mycket väl, skorpbrödet, mjölken och kryddorna tillsättas, hvarefter alltsammans röres en god stund.

Af smeten formas runda bullar, som stekas väl i smör eller flottyr.

Recept från: ”Målar-moster” i Bäck, Valbo, Gästrikland.
Upptecknat: Den 26 juli 1899 av Anna Hedin. (Uppsala 29403:6)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.