Stekt fasan

Ingredienser och beredning

Fasan plockas och skinnet aktas väl benen sitter på. En färs lagas af kalfkött malt med smör, peppar, salt, blandas med lefvern och tryffel skuren i bitar. Färsen lägges där kroen (krävan) har suttit. Sedan sys bröstet samman. I med tryffel, den brynes med smör, lägges i gryta att steka med sky öfver den bör ofta ösas, sås lagas af skyn. Då den serveras hugges köttet från benen men lägges sen på sitt ställe igen.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.