Lefverbudding

Ingredienser och beredning

1½ qvarter mjölk och smör efter behag kokas tillsamman och deri vispas stötta skorpor. Saften af rifven rödlök, nejlikor, kryddpeppar, salt och socker blandas deri, sist 10 väl vispade ägg jämte 4 stycken rifven lefver. Kokas i väl smord och bröad form med lock på i 3 timmar.

Recept från: Charlotte Malmros receptbok, Stora Köpinge, Skåne 1882-1886 (Uppsala 41101)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.