(För minst 5 personer)
1 kkp korngryn
1 sillrom
2 msk hvetemjöl
Vatten
3 kkp mjölk
Socker
Salt
Sillrommen lägges i vatten, så att saltet drages ur. Därefter påsättas grynen samt den väl sköljda, i bitar sönderskurna rommen. Vatten påspädes efter behag. När grynen äro svällda, göres en afredning af mjölken och hvetemjölet, härmed afredes soppan, hvarefter den får koka en stund och till sist afsmakas med socker och salt.
Recept från: Arbetarhustrun Anna Karlström, Bäck, Valbo, Gästrikland.
Upptecknat: Den 25 juli 1899 av Anna Hedin (Uppsala 29403:6)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer