Fläskkorf

Ingredienser och beredning

5 skålpund svinkött, 5 dito oxkött males fint, dertill blandas 5 skålpund mycket fint skuret svinspäck, 5 skålpund kokad samt rifven potatis som göres iordning dagen förut, för att vara riktigt kall. Till detta blandas 1 kanna uppkokt nysilad mjölk samt ½ stop bouillon, båda delarna koktadagen förut. Salt, nejlikor, ingefära. Allt detta arbetas i en timme. Hvarefter det göres korf af massan. Då korfven är färdig, kokas svag saltlake och slår på den. Af denna korf kan äfven rökas.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.