Fisksoufflé

Ingredienser

Öfverblifven stekt fisk
½ hg smör
2 msk mjöl
2 msk grädde
3 ägg
14 tsk peppar
1 tsk salt

Smör och mjöl fräses, spädes med grädde eller mjölk till tjock välling, uppkokas, får kallna. De vispade äggulorna iröres, den sönderplockade fisken tillsättes och kryddas. Sist de till hårdt skum slagna hvitorna. Gräddas på med smörbestruket fat. Serveras genast med smält smör eller kräftsås.

Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.