Man silar köttlaken, då den kokar skummas den wäl. Så ilägges alla sorters sopprötter, krydd och starkpeppar, litet ingefära o lagerbärsblad. Så hopkokas det så mycket man vill, då silas alltsammans, får stå till följande dag, då det tunna afälles o sättes på elden. Så brynes rätt mycket socker, det slås i sojan då den uppkokas. Sedan uppslås den att kallna o tappas på bouteljer.
Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer