Att koka spansklök

Ingredienser och beredning

Löken lägges i stark saltlake i 3 dygn, sedan lägges den i bara vatten i 1 och ½ dygn, då den upptages och lägges på linne, sedan uppkokas vatten och löken ilägges då det kokar och kokas deri tillräckligt då den lägges i sil med linne under och öfverlägges att den ej blir kall, sedan uppkokas vinättika, till 1 stop ättika tages ½ skålpund fint toppsocker, denna lag skummas väl, och hälles kokande öfver löken då kryddor läggas ibland hvitpeppar, muskotblomma och nejlikor, som blomman är borttagen på, sedan täppes den öfver tills den blir kall, då de öfverbindes och förvaras.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentar från Matkult.se

Med spansk eller portugisisk lök avses vanligen gul lök.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.